MENU

Renovation and unification of two flats – Pescara (Italy)

8162
2

Renovation project and merger of two apartments in a building in the town of Pescara. The specific request of clients, a young couple with children, was to have the downstairs an open space with kitchen island and upstairs a master suite with dressing room and bathroom. The major difficulty for the study has been able to establish a connection to the center of the space that was not the classic common staircase. After a careful study of where to set in the floor without affecting the supporting structures of the building, it has gone to draw and design the staircase; a central element that in addition to connect the two levels was representative of the space. The innovative way of understanding the staircase factor and the result lived up to the expectations of the clients: the first steps seem to emerge from the parquet and become one with the console that houses the TV while the rest of the ladder is dematerialized in the white of ‘steel and glass parapets, becoming the centerpiece of all the space that surrounds it.